Contact

Eerst even voorstellen..

2015 Henk presenting1024pix-16-9

Foto Hans Perik

Ik fotografeer ruim 50 jaar. Op m’n 12e begonnen met een gehuurde box-camera van Kodak. Ja, die met rolfilms voor 9 foto’s met 6×9 cm negatieven.  Via de merken Agfa Clack, Werra, Olympus OM1/OM4, Canon Powershot G5 en 40D, ben ik uiteindelijk aangekomen bij een Canon 60D. Samen met mijn vrouw Ada reizen we regelmatig. Dit levert genoeg materiaal op voor mijn (bijna uit de hand gelopen) hobby n.l. het maken van series en het presenteren ervan. Daarnaast documenteer ik de beeldende kunst in de openbare ruimte van de (oude) gemeente De Ronde Venen en de architectuur en kunstschatten van het Monument Johannes De Doper. Ik beschouw mijzelf daarom als een; ‘natuur & cultuurfotograaf – presentator’.

Ik ben begonnen met het presenteren in 2001 toen mijn pensioen naderde. Een voorzitter van een vrouwenvereniging belde of ik een avond dia’s kon laten zien voor zo’n 50 leden. Daarmee is het allemaal begonnen. Via mond-tot-mond reclame presenteer ik nu in zo’n 20 locaties, 25 á 40 keer in de periode van september t/m maart.

Oorspronkelijk waren het series met dia’s, waarvan ik er 12 heb. Vanaf 2010 ben ik begonnen met het maken en geven van audiovisuele shows. Inmiddels heb ik er 7. Die zijn allemaal te vinden onder Mijn Presentaties.  Omdat het maken van een AV-show ong. 3 maanden werk vraagt, is het beschikbare aantal lager. Maar ik ben nog steeds bezig. Zo ligt er een op stapel over Bali, Indonesië. Trouwens, ook nu nog wordt ik regelmatig uitgenodigd om mijn series met dia’s te laten zien.

Ik doe dit als vrijwilligerswerk, tegen een vergoeding om de onkosten te dekken. Op uitnodiging kom ik graag bij u langs, in de regio rondom Wilnis, bij voorkeur binnen 50km (daarbuiten graag een km-vergoeding).

Bel me of stuur een e-mail (het laatste heeft de voorkeur).

Henk Butink

Secr. Munniklaan 7

3648 VC  Wilnis

  (0297) 28 55 31

E   butink@wxs.nl

www.butink.nl  –  deze web(w)erf

2015 probus almelo 16-9-e_1800pix

Foto Hans Perik

Over de naam “Mijn Web(W)erf”

Tijdens de reis in Zuid Afrika hoorde ik de Afrikaanse term webwerf voor het Engelse website. Het zegt precies wat het is in het Nederlands.

Omdat ik uit Twente kom en van de boerderij leek me ‘erf’ toepasselijk, maar hier in het westen spreekt men eerder over de “werf”.

Dus oost en west ontmoeten elkaar mooi in Web(W)erf.

2016-11-11 Groene Venen over de kunstgalerij

Interview in De Groene Venen van 11-11-2016 door Piet van Buul

3 Replies to “Contact”

 1. Jorien

  Wat heeft u het verhaal rondom Koop Peters mooi in beeld gebracht. Hij is mijn overgrootvader zijn dochter Jentje peters is mijn grootmoeder. Mijn vader is naar hem genoemd en heet ook Koop geboren op 13 april hoe toevallig Ik heb gehoord dat koop peters door 6 of 7 kogels is omgebracht. Mijn oma heeft het hemd met de gaten altijd bewaard.

  Met vriendelijke groet,
  Jorien de Keijzer-Reurink

  Reageren
 2. Lars Bouwman

  Beste Henk Butink,

  Leuke website en leuk dat u aandacht geeft aan het Landmark Nessersluis! Ik waardeer het ook dat u hier de naam van de kunstenaar vermeld.
  Ik wil u echter vragen of u de woonplaats kunt beperken tot Voorhout en de straatgegevens kunt verwijderen. Ik werk niet meer vanuit dit adres en heb dit dan ook van mijn eigen website gehaald.
  De foto die naast het website adres staat is trouwens niet juist, dit is iemand anders.
  Ik hoor graag u reactie, bij voorbaat dank.

  Reageren
  • admin Auteur van dit bericht:

   Beste Lars,

   Dank voor u reactie en complimenten.
   Ik heb de pagina aangepast zoals u aangaf.
   Sorry voor de late reactie, maar ik had het nogal druk met de presentaties.

   Met vriendelijke groet, Henk Butink

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *