Contact

Even voorstellen..

2015 Henk presenting1024pix-16-9

Foto Hans Perik

Ik fotografeer al ruim 65 jaar. Op m’n 12e begonnen met een gehuurde box-camera van Kodak. Ja, die met rolfilms voor 9 foto’s met 6×9 cm negatieven.  Via de merken Agfa Clack, Werra, Olympus OM1/OM4, Canon Powershot G5, Canon 40D, Canon 60D ben ik uiteindelijk weer teruggekomen bij een Canon Canon G5 (2017).  Samen met mijn vrouw Ada reizen we regelmatig. Dit levert genoeg materiaal op voor mijn (bijna uit de hand gelopen) hobby n.l. het maken van series en het presenteren ervan. Daarnaast documenteer ik de beeldende kunst in de openbare ruimte van de (oude) gemeente De Ronde Venen en de architectuur en kunstschatten van het Monument Johannes De Doper. Ik beschouw mijzelf daarom als een cultuur-historiefotograaf en presentator.

Ik ben begonnen met het presenteren in 2001 toen mijn pensioen naderde. Een voorzitter van een vrouwenvereniging belde of ik een avond dia’s kon laten zien voor zo’n 50 leden. Daarmee is het allemaal begonnen. Via mond-tot-mond reclame presenteer ik inmiddels op zo’n 20 locaties, 30 á 40 keer in de periode van september t/m maart.

Oorspronkelijk waren het series met dia’s, waarvan ik er 12 heb. Vanaf 2010 ben ik begonnen met het maken en geven van audiovisuele shows. Die zijn allemaal te vinden onder Mijn Presentaties.  Omdat het maken van een AV-show ong. 3 maanden werk vraagt, is het beschikbare aantal beperkt. Maar ik ben nog steeds bezig. Trouwens, ook nu nog wordt ik regelmatig uitgenodigd om mijn series met dia’s te laten zien.

Ik doe dit als vrijwilligerswerk, tegen een vergoeding om de onkosten te dekken. Op uitnodiging kom ik graag bij u langs, in de regio rondom Wilnis met een straal van 50 km (bij uitzondering daarbuiten).

Bel me of stuur een e-mail (het laatste heeft de voorkeur).

Henk Butink

Secr. Munniklaan 7

3648 VC  Wilnis

  (0297) 28 55 31

E   butink@wxs.nl

www.butink.nl  –  deze web(w)erf

2015 probus almelo 16-9-e_1800pix

Foto Hans Perik

Over de naam “Mijn Web(W)erf”

Tijdens de reis in Zuid Afrika hoorde ik de Afrikaanse term webwerf voor het Engelse website. Het zegt precies wat het is in het Nederlands.

Omdat ik uit Twente kom en van de boerderij leek me ‘erf’ toepasselijk, maar hier in het westen spreekt men eerder over de “werf”.

Dus oost en west ontmoeten elkaar mooi in Web(W)erf.

2016-11-11 Groene Venen over de kunstgalerij

Interview in De Groene Venen van 11-11-2016 door Piet van Buul

Artikel in de serie ‘Mijn Passie’ in de ONE van april-mei 2022. De ONE is het blad van St. Jan de Doperparochie – Vecht en Venen.

8 Antwoorden op “Contact”

 1. Jorien

  Wat heeft u het verhaal rondom Koop Peters mooi in beeld gebracht. Hij is mijn overgrootvader zijn dochter Jentje peters is mijn grootmoeder. Mijn vader is naar hem genoemd en heet ook Koop geboren op 13 april hoe toevallig Ik heb gehoord dat koop peters door 6 of 7 kogels is omgebracht. Mijn oma heeft het hemd met de gaten altijd bewaard.

  Met vriendelijke groet,
  Jorien de Keijzer-Reurink

  • Joop Peters

   Hallo Jorien, ik Heb begrepen dat Jij de achter kleindochter van Koop Peters bent. Koop Peters is mijn oom een oudere broker van mijn Vader. Toevallig vond ik een artikel op Facebook over Koop Peters tijdens de oorlog. Ik kan mij herinnering dat ik met mijn Vader na het dramatisch gebeuren naar Mijdrecht Ben geweest. Wij woorden toen in Amsterdam en daardoor in Abcoude. Door het verhaal in het artikel kwam veel meer te weten van het incident, Dan ik eigenlijk wist. Ik zou ht leuk Vinden om wat meer te weten van mijn nichten en neven de kinderen van Koop Peters. Ik ben van 1937. Groetjes Joop Peters. Joopenhenny3753@live.nl.

  • Johannes Peters

   Beste Henk Butink,
   Ik heb al eerder een reactie verzonden, Maar waarschijnlijk is er iets verkeerd gegaan. Dus nogmaals. Ik zocht op Google naar Koop Peters.
   En vond een mooi artikel van U over mijn oom.
   Koop Peters is een broer van mijn Vader ” Arend Peters ” . Jorien is de kleindochter van mijn nicht ” Jentje ” . Na de dood van Koop Ben Ik met mijn Vader in Mijdrecht geweest, dat kan Ik mij nog goed herinnering. Ik vond het een prachtig artikel van U.
   Ik heb nog geprobeerd om contact te krijgen met Jorien om naar mijn neven en nichten te vragen. Ik ben van 1937.
   Groetjes van Joop Peters Purmerend.

   • admin Bericht auteur

    Het doet me goed, de reacties van de familie op mijn pagina over Koop Peters. Ik ben blij dat het van nut is. Ik wil erop wijzen dat daar een koppeling is te vinden naar een artikel in de Proosdijkoerier, kwartaalblad van de lokale historische vereniging. U kunt ook de foto’s downloaden als u dat wilt.
    Groet Henk Butink

 2. Ferry Holtjer

  Hallo heer Butink,
  Onlangs las ik een aankondiging van de Historische Kring:

  Werkgroep Exposities zoekt materiaal voor expositie 2023 in De Smidse De werkgroep Exposities is inmiddels begonnen met de voorbereidingen van de jaarlijkse expositie in De Smidse. Voor het lokale thema heeft de werkgroep dit jaar de gebieden gekozen die in 1955 bij de gemeente Hellendoorn zijn gevoegd. Dus dat zijn de Eversberg, de Konijnenberg, Nijverdal Oost, Groot Lochter, het industrieterrein en de Lange Jan. Voor deze 11e expositie zijn we op zoek naar verhalen, foto’s en andere materialen die interessant kunnen zijn om mee te nemen in de expositie. Heb je dus materiaal dat we mogen scannen, kopiëren of gebruiken stuur dan….. enz.

  Bij het lezen van dit stukje dacht ik weer terug aan de jaren 2011-2014, ik zat toen in de redactie van de wijkkrant van Groot Lochter, en toen kwam er telkens een stukje in de wijkkrant met een foto uit uw archief, een tekst van uw hand, en een foto van de huidige situatie, in de wijkkrant.
  De foto’s, die ik toen alleen maar mocht gebruiken voor de wijkkrant, heb ik nog (ik heb ze alleen op m’n laptop laten staan om zelf af en toe eens te bekijken, verder is er niets mee gebeurd)
  en ik dacht dat het misschien interessant voor de HKHN was deze foto’s te gebruiken voor de tentoonstelling. Ook heb ik de wijkkranten van die jaren nog bewaard, en de stukjes kunnen misschien ook gebruikt worden.
  De heer Korver van de werkgroep reageerde op de vraag in mijn mail:

  Hallo Frits,
  In de jaren 2011-2012 (ca.) heb ik als redacteur van onze wijkkrant een regelmatig terugkerend item verzorgd.
  Het waren foto’s van Henk Butink (zijn familieleden waren de laatste bewoners van de boerderij ‘Groot Lochter’), met een door hem geschreven stukje erbij.
  Zelf maakte ik dan een foto op de zelfde plek, die dan ook in de wijkkrant kwam.
  De foto’s van Henk heb ik nog maar mocht ze van hem niet anders gebruiken dan voor de wijkkrant.
  Na de stukjes in de wijkkrant heb ik geen contact meer met hem gehad (ik weet ook niet of ik nog contactgegevens heb. Zo nodig weet ik nog een familielid van hem te wonen).
  Als er belangstelling voor is wil ik wel proberen contact met hem op te nemen.
  Met vriendelijke groet,
  Ferry Holtjer

  Dag Ferry, fijn dat je reageert. Natuurlijk heb Ik belangstelling voor die stukjes. Henk Butink is lid van de HKHN. Het zou mooi als we de foto’s ook mogen gebruiken. Ik heb twee mailadressen van hem: burink@planet.nl en buting@wxs.nl . Zelf heb ik ook lang geen contact met hem gehad, dus of ze nog kloppen weet ik niet. Ik hoor graag van je.;. Groet Frits

  Vandaar mijn vraag óf de HKHN het materiaal mag gebruiken, en zo ja, hoe eea zal gebeuren.
  Zal ik de foto’s en de teksten aanleveren, of houdt u dat liever in eigen regie, en neemt u zelf contact op met Frits Korver van de werkgroep ( fritskorver@gmail.com )?
  Graag hoor ik van u,
  met vriendelijke groet,
  Ferry Holtjer
  Beethovenlaan 260
  7442HZ Nijverdal
  06 20 816 326
  PS butink@wxs.nl … lukte me niet, vandaar op deze manier

  • admin Bericht auteur

   Ik heb buitenom via e-mail mijn reactie al gegeven. NB mail adres is toch gewoon butink@wxs.
   Zeer bedankt voor je tip.
   Groet Henk

 3. Wim Stam

  Beste heer Butink
  Recent vernam ik van deze website. Wat een leuk idee en waardevol. Helaas zullen veel inwoners dit niet weten. Maar mijn complimenten voor dit initiatief. Veel van geleerd (ook over kunstwerken waar ik het bestaan niet van wist).

  • admin Bericht auteur

   Geachte heer Stam, beste Wim,

   Dank voor je mooie woorden. De verlate reactie komt door onze vakantie.
   De kunstgalerij was ooit gemaakt voor de gemeentelijke website. Maar nu al jaren in eigen beheer. Zie Over de Kunstgalerij
   Als u tips heeft voor een betere promotie, dan hoor ik die graag.
   Met vriendelijke groet, Henk Butink

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *