Diapresentatie: Het land van Franciscus van Assisi

Land van Franciscus-1310pixDe tocht gaat door Umbrië (Italië), het land waar Franciscus eind 12e begin 13e eeuw op diverse plaatsen heeft vertoefd. Aan de hand van dia’s wordt u meegenomen naar de plaats waar hij is geboren, opgegroeid als tiener en waar hij begraven ligt: Assisi. De kerk waar hij gedoopt werd en de Romeinse Minervatempel staan er nog steeds.

We gaan langs plaatsen waar de sfeer van de middeleeuwen nog aanwezig is. Plaatsen waar hij b.v. zijn roeping hoorde, waar hij als kluizenaar in grotten verbleef, waar hij zijn orde stichtte, waar hij de bewoners tegen een wolf beschermde, waar hij de stigmata ontving en de plaats waar hij uiteindelijk stierf te midden van zijn medebroeders. We gaan ook naar de plek waar hij, als eerste in de geschiedenis, een kerststal inrichtte.

Plaatsen, waarvan de namen als muziek in de oren klinken, krijgen hun betekenis op deze avond: Eremo delle Carceri, Rivortorto, Greccio, Gubbio, La Verna, Perugia, Spello, Porziuncula, San Damiano, Todi, Spoleto en Santa Maria degli Angeli. De diaserie eindigt met spectaculaire plaatjes die gemaakt zijn tijdens het vallen van de avond over de stad Assisi.

Land van Frabcicus - Assisi eo-1311pix

Concept persbericht: op aanvraag, een e-mail naar butink@wxs.nl

Recensie

Verslag van de dia-avond op 6 oktober 2016 gegeven voor de Clara & Franciscus parochiefederatie in het Groene Hart. Bron website rkgroenehart.nl