Diapresentatie: Rome – de eeuwige stad

 

Wie ooit in Rome is geweest, is onder de indruk van de grootsheid van de stad, zijn geschiedenis en zijn architectuur.

Wie ooit in Rome is geweest, is onder de indruk van de grootsheid van de stad, zijn geschiedenis en architectuur. Rome is een stad met twee gezichten: van de Romeinse en de Christelijke cultuur en geschiedenis. Het is boeiend om aan de hand van dia’s een rondgang door de eeuwige stad te maken. De avond is bedoeld voor iedereen die al eens in Rome geweest zijn, maar ook voor iedereen die plannen hebben om te gaan.

Aan bod komen o.a.:

Romeins Rome: Via Appia, Pantheon, Colloseum, Forum Romanum, Capitolino heuvel, Engelenburcht, Piazza Navone, Romeinse beelden in diverse musea.

Christelijk Rome: het Vaticaan (St. Pieter, Sixtijnse kapel en Vaticaans museum), de patriarchale kerken (Maria Maggiore, Paulus buiten de Muren en St. Jan van Lateranen) en andere belangrijke kerken o.a.: de kerk van de Friezen, de Sta Maria dell’ Anima met het graf van Adrianus VI (1459-1523) de enige Nederlander die paus werd (1522-1523) en de St. Ignatius met het indrukwekkende fresco op het gewelf.

Toeristisch Rome: Spaanse trappen, pleinen, fonteinen (o.a. Trevi) en de wijk Trastevere.

De presentatie is bedoeld voor iedereen die:

  • al eens in Rome is geweest;
  • plannen heeft om te gaan;
  • of gewoon geïnteresseerd is.

Aan de hand van dia’s (gemaakt tijdens 4 bezoeken) wordt een ‘rondwandeling’ door Rome gemaakt, door eeuwen geschiedenis.