Erven Groot Lochter

In aanbouw: geschiedenis en foto’s over de Erven Groot Lochter, ooit gelegen in de huidige woonwijk “Groot Lochter” te Nijverdal.


Erven Groot Lochter – de tijdlijn van ruim 600 jaar.

07-1951-10 01Luchtfoto Groot Lochter (was handgekleurd)=1800pixLuchtfoto (oktober 1951) van de Erven Groot Lochter. Op deze plaats staat nu de sporthal in de woonwijk die genoemd is naar deze erven “Groot Lochter”.

Links woonde de familie Broeze en rechts de familie Butink. De babywas van zus Ria hangt aan de waslijn. Foto LFN, uit het fotoarchief familie Butink.

Klik hier of op de afbeelding voor het tijdlijnverhaal


Mijn vertelsels over Groot Lochter

Het Lochboek 2011-11 hb vertelt200x200Hier een koppeling naar mijn 17 vertelsels bij mijn oude foto’s en dia’s. Deze zijn verschenen tussen november 2011 en oktober 2014 in de wijkkrant van Groot Lochter “Het Lochboek”. De titel van de rubriek is van de redactie van de wijkkrant (en ik heb het meestal maar aangevuld met … en Henk Butink kan me nog meer vertellen).

Klik hier of op de afbeelding
U komt langs alle 17 vertelsels door op “Volgende” te klikken (en met “Vorige” gaat u terug). U kunt het lezen afbreken door op “Index” te klikken, u komt dan hier terug.